Història

Fundada el 1971 i amb seu a Barcelona, som la segona generació d’una empresa familiar amb 50 anys dedicats al món de l’art.

A principis de la dècada dels 70, el matrimoni format per Fernando Pinós i María Guirao va iniciar la seva activitat com a antiquaris en un establiment anomenat Art Nouveau. Al 1978 es van traslladar al número 331 de Consell de Cent, l’emblemàtic carrer de les galeries d’art a Barcelona, on es respirava l’enrenou de la creativitat artística barcelonina, originant així un nucli prou atractiu i d’iniciativa privada únic a Europa.

El canvi d’ubicació va comportar un canvi de nom i la nova galeria d’art va ser batejada com Gothsland. Fernando Pinós estava interessat en trobar una denominació inèdita, amb una forta càrrega etimològica que tingués relació amb la seva ciutat i país. Així, va trobar aquesta estranya nomenclatura en un volum d’Història de Catalunya del segle XIX, obra del reusenc Antoni de Bofarull i Brocà. Segons Bofarull, Gothsland —terra de gots— era la denominació que els francs germànics, dominadors durant l’època carolíngia, atorgaven a aquest territori i que amb diverses transformacions lingüístiques va acabar amb la denominació contemporània de Catalunya.