Génesis. Antonio Saura

La Galeria Gènesis com ja habitualment ens té acostumats, presenta una important exposició monogràfica d’un artista de prestigi internacional, que juntament amb d’altres, està portant el pavelló artístic espanyol a les més encastellades cotes en el món de l’art, ja que en el fòrum internacional les exposicions d’ANTONIO SAURA han ocupat i ocupen actualment el més inusitat interès, sento les principals capitals europees amb els seus millors edificis les que han albergat les exposicions monogràfiques del nostre insigne pintor.

No és gens que l’obra d’Antonio Saura ocupi els llocs de primícia, ni és casualitat que la seva obra estigui disputada entre els millors col·leccionistes del món. Des que es va donar a conèixer com a gran artista va demostrar immediatament posseir un sentit creador plàstic que unit a la seva extremada intel·ligència, al seu poder imaginatiu, a la seva visió ia la seva fina exquisidesa, s’ha consagrat com un dels grans genis que ens ha deparat aquest país al segle XX.

La Galeria Gènesis celebra el segon aniversari des de la seva fundació i ha volgut celebrar-ho amb aquesta important selecció d’obres d’Antonio Saura.

La tasca empresa per Gènesis és un desafiament constant, ja que presentar als millors artistes espanyols amb les millors obres no és un a tasca fàcil, ha de requerir esforç, tenacitat i sobretot posseir aquest “olfacte” natural amb una dedicació absoluta perquè es pugui dur a terme, amb la categoria que ho fa la Galeria Gènesis. Suposo que aquesta tasca, ha de ser emocionant, apassionant i compromesa, i alhora àrdua, difícil i arriscada, però els resultat són els millors exemples i en aquest cas particular Gènesi, per celebrar cada efemèrides ha presentat exposicions monogràfiques del més alt nivell, tasca que dignifica a qui dirigeix ​​aquesta galeria, que en el seu curt trajectòria però ja dilatada tasca ens ha deparat una esplèndida trajectòria que gaudin els amants de l’art.

Vull felicitar el director, en aquest cas directora de la galeria Gènesis, Dª María Guirao, per la seva extraordinària tasca al capdavant de la galeria, ja que les seves exposicions es compten per èxits, els seus acurats catàlegs són un exemple del bon quefer i de l´atenció i l´estima amb que realitza aquesta feina tan apassionat. El fet de presentar grans artistes juntament amb altres menys coneguts, per als quals la directora augura un gran esdevenidor, de la cual cosa n´estem segurs és el millor aval per a una trajectòria que ens convida a pensar que els èxits de la Galeria Génsis tindran un futur i esplèndid.

Amb aquest breu temps, els que som mers espectadors del que s´esdeve a les galeries, és a dir, els qui no les dirigeix, hem pogut comprovar amb inusitada admiració la desfilada dels artistes espanyols més importants. Si desglossem una mica que s´hi ha fet, trobem un Tàpies que inaugura amb una gran selecció la Galeria Gènesis, en el seu primer aniversari és Clavé qui centra l’atenció amb la seva “Magna Collectio” i ara en aquesta segona efemèride és Saura, durant aquests anys hi han exposats artistes de renom com Ponç, Espanyol Viñas, Subirà Puig, Rierra Ferrari , David Martí. El meu reconeixement una vegada més per aquesta fructífera tasca desitjant-los l’èxit que mereixen.

Ferrán de Ferrán