Ramon Casas i Carbó Barcelona, 1866 – 1932

Alguns crítics diuen que els retrats eren el punt fort de Casas perquè era un expert en representar personalitats de manera naturalista.

Pintor i dibuixant del segle XIX i principis del segle XX, Ramon Casas va néixer a Barcelona l’any 1866, on va morir l’any 1932.

Va estudiar a l’escola Carreras, on començà a descobrir la seva habilitat natural pel dibuix. Després d’atendre a les classes de l’acadèmia del professor Vicens, es va traslladar a París i va ser el deixeble de Carlus-Durán, un artista que pintà seguint els principis acadèmics.

En el seu estudi pintà algunes de les seves obres més conegudes. Per exemple, un autoretrat que va ser exhibit al Saló de París.

Més tard tornà a Barcelona acompanyat pel pintor francès Maurice Lobre, amb qui viatjà a Madrid per estudiar les pintures dels grans mestres del Museu del Prado. Tot i així, tornà a París i va pintar el seu famós Au Moulin de la Galette.

L’Exposició Internacional es celebrà a Barcelona l’any 1888 o algunes pintures de Casas exposades i considerades modernistes van ser fortament criticades pels crítics.

L’any 1890 va exposar juntament amb Santiago Rusiñol i Enrique Clarassó a la Sala Parés, on començaren a exposar anualment des de llavors.

Aquests artistes deien que les seves obres estaven pintades en un estil nou: el modernisme. Alguns crítics diuen que els retrats eren el punt fort de Casas perquè era un expert en representar personalitats de manera naturalista.

La burgesia de Barcelona volia ser pintada per l’artista i per això hi ha centenars d’obres representant aquesta classe emergent.

No obstant, Casas també pintà retrats de polítics, artistes i gent cultivada d’Espanya i d’altres països com Cuba o Estats Units. L’artista va marcar el període i va ser honorat amb molts premis a Barcelona, Madrid, París, Viena, Berlin, Zurich, etc.