Omar Abud Villafuerte México D. F., 1973

L’any 2011, Omar Abud va ser guardonat per la Generalitat de Catalunya amb el Premi de Pintura, la medalla Ramon Sunyer.

Omar Abud va néixer el 1973 a la Ciutat de Mèxic.

Entre l’any 1991 i 1994 es va dedicar a estudiar Computer Animation a Florida, Estats units.

Aquest mateix any, va partir per Itàlia, la cimera del Renaixement – Florència, on va aprofundir en els estudis de dibuix i pintura en el SACI College of Art and Design.

Un any després, va tornar als Estats Units, aquesta vegada a Nova York, on va ingressar a l’escola d’arts plàstiques Pratt University.

Omar ha realitzat diverses exposicions tant individuals com col·lectives a escala internacional.

Alguns exemples de les exposicions individuals de l’artista són les realitzades a la Galeria Torre del Reloj en el Districte Federal de Mèxic l’any 1998, les exposicions a la Galeria Fernando Pinós de Barcelona (en el 2005, 2006 i 2013), així com la mostra en la galeria B-Art Gallery de Colònia, Alemanya.

D’altra part, algunes de les exposicions col·lectives en les quals ha participat l’artista mexicà s’han dut a terme a ciutats en contacte proper amb l’art com Mònaco (Art-Fair Monaco), Barcelona (Cercle Artístic de Sant Lluc, Ida Sennacheribbo, Pia Almonia, Art Montfalcon, Fernando Pinós), París (Galeria Modus), Chicago (S.O.F.A.), ciutats alemanyes com Friedrichshafen i Colònia, així comen el seu natal Mèxic.

L’any 2011, Omar Abud va ser guardonat per la Generalitat de Catalunya amb el Premi de Pintura, la medalla Ramon Sunyer.